maanantai 6. kesäkuuta 2011

Anssi käyttäytymiskokeessa

Anssi suoritti tänään hyväksytysti SPL Ala-Satakunnan järjestämän käyttäytymis- eli BH-kokeen. :) Tottelevaisuusosuus olisi voinut mennä paremminkin ja ohjaaja olla vähemmän rutinoitunut, mutta hyväksytty tulos on kuitenkin pääasia.

Tottelevaisuudessa kytkettynä seuraaminen oli tosi hyvä, se tuntui ohjaajan suunnastakin vallan mukavalta. Ei ahdistamista, ei ainakaan isompaa edistämistä, ei piippaamista. Täyskäännökset ok, samoin käännökset oikealle ja vasemmalle, vaikka varsinkaan vasurikäännöstä ei olla erityisemmin vielä harjoiteltu. Istumiset pysähdyksissä ok. Arvosana erinomainen.

Vapaana seuraaminen alkoi henkilöryhmällä ja siinä heti Anssi juuttui yhden henkilön housunpunttiin kiinni nenästään... :/ Siis joku haju tuli nenään ja sitä oli pakko mennä nuuskuttamaan. Pelkkä seuraamisen lisäkäsky ei tehonnut, mutta painokas "Anssi" sai äijän havahtumaan. Loppu seuraaminen muuten ok, mutta vasurikäännöksessä tuli koiralla ja ohjaajalla pieni törmäys, eli ei ihan tyylipuhdas käännös. Arvosana hyvä.

Liikkeestä istumisen seuraamisosuus oli tuomarin mukaan tiivis ja tarkkaavainen, käskystä jäi seisomaan, ohjaajan... öh... avusta huolimatta... :) Pysyi kyllä paikallaan seisomassa, kunnes tulin takaisin ja istui kiltisti käskystä perusasentoon. Arvosana puutteellinen.

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo alkoi taas tiiviillä ja tarkkaavaisella seuraamisella. Käskystä maahanmeno oli hidas, mutta meni maahan kuitenkin. Ohjaajakin varmisteli taas... :) Luoksetulo nopea, mutta sivulletulo takkusi. Tässä näkyi se ohjaajan tottiskaavion vetäminen rutiinilla, kun Dampun kanssa ei voinut isompia höperehtiä ilman, että piippari lisäsi volyymiä. Nytkin siis kehuin Anssia tottiksessa hyvin hillitysti liikkeiden välillä ja luultavasti se ei luoksetulossa sitten enää oikein tiennyt, että onko mennyt niin kuin pitää vai eikö ole. Lisäkäskyllä ja pikku vinkeillä siirtyi sitten sivulle, vähän epävarmsti kylläkin. Arvosana kuitenkin hyvä.

Paikallaolo häiriön alaisena ok, arvosana erinomainen. Muutaman kerran paikallaolon aikana Anssi kuulemma nuuskaisi maata, mutta ei mitään isompaa.

Kaupunkiosuudessa käveltiin pikku lenkki kylillä ihmisten ihmeteltävänä. Tuomari arvioi koiran suhtautumiset henkilöryhmään, pyöräilijöihin, autoihin, lenkkeilijöihin sekä muihin koiriin. Lisäksi koira jätettiin kaupan seinustalle kytkettynä odottamaan hetkeksi yksin, jolloin häiriökoira meni ohi.

Anssin suoritus kaupunkiosuudessa oli suunnilleen pelkästään valtavan ihanien hajujen nuuskuttelua tienposkessa. :) Ei isommin kiinnittänyt huomiota ihmisiin henkilöryhmän keskellä ollessaan. Nuuskuttelemaan päästyään ei varmaan edes huomannut lenkkeilijää, polkupyörää (eikä kuullut fillarin kelloa), autoja, toista koiraa yms... Yksinään odotteli istuallaan ja seurasi vain katseellaan toisen koiran ohimarssia.

Tästä sitten jatketaan reenejä. :)
    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti